Preckedli (diós linzer)

Preckedli (diós linzer)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg sertészsír
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • a tetejére:
  • dió + kristálycukor keveréke
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg sertészsír
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • dió
  • kristálycukor

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, bele egy egész tojást, és egy tojássárgáját, majd addig gyúrjuk, hogy a tészta összeálljon. Egy órára a hűtőbe tesszük pihentetni.

Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és ízlés szerinti formával kiszaggatjuk. A diót apróra daraboljuk és kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott linzerek tetejét felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros-dióból vastagon megszórjuk a tetejét. Ezután egy tepsibe egymás mellé helyezzük őket (nem kell sem bezsírozni, sem pedig sütőpapírt tenni!).

Előmelegített sütőben közepes lángon szép világos színűre sütjük (kb.15-20 perc).

Száraz helyen tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz. Bármilyen alkalomra kiváló édesség.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Lászlóné küldte be. Köszönjük!