Hozzávalók:
  • 40 dkg nagykockatészta
  • 1 kávéskanál só
  • 8 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál őrölt mák
  • 1 evőkanál mazsola
  • 7 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 40 dkg nagykockatészta
  • 1 kávéskanál
  • 8 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál őrölt mák
  • 1 evőkanál mazsola
  • 7 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Pozsonyi kocka

Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Főzd ki a tésztát, majd hagyd hűlni.

A vajat a tojássárgákkal, és a cukorral keverd habosra. Add hozzá a tejfölt, a citromhéjat és a tésztát, majd forgasd bele a vaníliás cukorral habbá vert tojásfehérjéket.

Vajazz ki egy tepsit, hintsd meg zsemlemorzsával, a tészta egyharmadát simítsd bele. Szórd meg a mákkal és a mazsolával. Fedd be egyharmadnyi tésztával, kend meg lekvárral, és a tetejére tedd a maradék tésztát.

180 fokon kb. egy óra alatt süsd készre. Melegen kockákra vágva tálald.