Pozsonyi kifli

Pozsonyi kifli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál só

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 3-4 dkg mazsola
  • 1 kis citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

A kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Morzsoljuk szét a vajat az élesztővel lisztben! Gyúrjuk hozzá a többi hozzávalót, majd pihentessük 1 órát a tésztát!

Töltelék:

Forrázzuk le a diót tejjel, majd keverjük össze a többi hozzávalóval! Közepes állagú tölteléket készítsünk!

Osszuk el a tésztát 24 részre! Formázzunk golyókat belőlük, kicsit lapítgassuk el, majd nyújtsuk ki kézfej nagyságú lapokra!

A tölteléket is elosztjuk 24 részre, és a kinyújtott kis tésztadarabok felső hosszanti szélére egy csíkban felvisszük. Igazgassuk a tészta formájához, tekerjük fel, majd formázzuk meg!

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg tojássárgával, majd kelesszük meg 30 perc alatt! Kenjük át tojásfehérjével, és tegyük hideg helyre fél órára!

Fél óra alatt 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Neked ajánljuk