Pöszméte szósz húsgombóccal

Pöszméte szósz húsgombóccal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg sertés darált hús
  • 8 dkg rizs
  • 1 egész tojás
  • bors
  • kicsi pirospaprika
  • 80 dkg pöszméte /egres/ (mirelit is tökéletes)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • pici só
  • cukor vagy édesítő (ízlés szerint)
  • 50 dkg sertés darált hús
  • 8 dkg rizs
  • 1 egész tojás
  • bors
  • kicsi pirospaprika
  • 80 dkg pöszméte
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • pici
  • cukor vagy édesítő

Elkészítés:

A darált húst összekeverjük a tojással, a rizzsel, a sóval, a borssal és a pirospaprikával. Gombócokat készítünk belőle, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megfőtt, kiszedjük belőle a húsgombócot.

Egy másik edénybe beletesszük az egrest és ráöntjük azt a levet, amelyikbe főztük a húsgombócokat. (Lehet, hogy nem kell mind rá.) Ízesítjük, ha kész, habarást készítünk és ráöntjük az egresre. Ha készen van, beletesszük a húsgombócokat.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!