Portói csirke

Portói csirke

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 kis csirke
  • 5 evőkanál vaj
  • 1 dl portói
  • 3 cl brandy
  • 10 dkg gomba
  • 5 dl tejszín
  • 2 kis fej hagyma
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk és besózzuk. Legalább 2 órát állni hagyjuk, utána lecsöpögtetjük.

A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a csirkét. Lefedjük az edényt, és a húst 20 percig pároljuk, mérsékelt tűzön. Hozzáadjuk a vágott hagymát, majd az edényt ismét feledve

további 10 percig pároljuk.

A húst kivesszük a tálból, bele öntünk 1 dl portóit és a brandyt, addig forraljuk őket, amíg a benne főtt anyagok letapadt maradványai el nem válnak az edény aljától. Ezután ráöntjük a tejszínt, és sűrűn kavargatva besűrítjuk a mártást.

Egy külön serpenyőben vajon

megpároljuk a gombát, és azt is a mártáshoz adjuk.

Ezután kerülnek vissza a csirkedarabok, megsózzuk, megborsozzuk, majd mérsékelt lángon tovább 10-15 percig főzzük.

Neked ajánljuk