Pórés-mustáros csirke

Pórés-mustáros csirke

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy csirkemellfilé
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 evőkanál őrölt fehér mustármagpor
  • 2 evőkanál kukoricaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl víz
  • 1 teáskanál dijoni magos mustár
  • só, ízlés szerint
  • frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, majd a mustármagporral, sóval és borssal elkevert kukoricalisztbe forgatjuk. A kukoricaolajt felhevítjük és aranybarnára sütjük benne a csirkemellet.

Ha a hús átsült, hozzáadjuk az aprított póréhagymát, a tejszínt, a vizet, a magos mustárt, óvatosan elkeverjük és takaréklángon addig főzzük, amíg a szaft eléri a kellő sűrűséget.

Ízlés szerint sült burgonyával, rizzsel vagy tésztával forrón tálaljuk.

Neked ajánljuk