Pórés-gombás karaj burgonyagratinnel

Pórés-gombás karaj burgonyagratinnel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csont nélküli karaj
  • 1 kk. étkezési keményítő
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 30 dkg gomba
  • 2 kk. vaj
  • 6 dl tejszín
  • 50 dkg krumpli
  • 1 tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj

Elkészítés:

Szeleteld fel a karajt ujjnyi vastagra, klopfold ki, sózd, borsozd, süsd elő mindkét oldalát egy kis olajon, tedd félre, tartsd melegen.

Pirítsd meg a finomra vágott pórét egy kis vajban, add hozzá a reszelt fokhagymát, és a szeletelt gombát.

Sózd, borsozd, és ha már minden megpuhult, öntsd rá a tejszín felét, majd forrald fel.

Keverd el az étkezési keményítőt fél deci hideg vízzel, majd keverd bele a raguba a húsok kíséretében, 5 percig főzd alacsony lángon.

Gyaluld le a pucolt krumplit. Keverd bele a tojást a maradék tejszínbe, sózd, borsozd, reszelj bele szerecsendiót. Öntsd rá a kurmplira.

Süsd meg mindkét oldalát alacsony lángon egy kevés forró olajban.

Tálaláskor vágd a gratint cikkekre, körítsd egy-két szelet karajjal és a zöldséges raguval.

Neked ajánljuk