Póréhagymeleves

Póréhagymeleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 vöröshagyma
  • 1 póréhagyma
  • vaj
  • húslevesalap (leveskockából is készülhet)
  • bors
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • 1 kiskanál konjac liszt

Elkészítés:

Kimondottan jól esik ez a finom leves a szeles, őszi időben.

A póréhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés vajon megpároljuk. Felöntjük húslevesalappal vagy vízzel. (Ha vizet használunk, intenzívebb ízesítésre szorul.)

Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés tört fokhagymával, ételízesítővel, és kevés szerecsendióval ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük.

A tejszínt alaposan elkeverjük a liszttel, majd besűrítjük vele a levest.

Ízlés szerinti feltéttel (leveskocka, levesgolyó, reszelt sajt) kínáljuk.

Neked ajánljuk