Póréhagymával töltött hústekercs

Póréhagymával töltött hústekercs

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 2 db póréhagyma
  • 1 db tojássárga
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 4 ek. olaj
  • 1 dl tejszín
  • 3 ek. liszt
  • 1 kk. snidling
  • ételízesítő
  • fokhagyma granulátum

Elkészítés:

A felszeletelt húst kiklopfolom, sózom, borsozom, megkenem tojássárgával.Az egyik póréhagymát felvágom (kb. 10cm darabokra) és kevés olajon párolom és egy kis borssal fűszerezem.A másik póréhagymát felkarikázom.A párolt póréhagymát belehelyezem a húsokba, sajtot szórok rá, majd felgöngyölöm és ha szükséges hústűvel összetűzöm.Kis lisztbe mártva, forró olajon pirítom őket, utána baconbe tekerem és hőálló tálban, fóliával lefedve sütöm 160 fokos előmelegített sütőben 15 percig, ekkor a fóliát leveszem, megszórom sajttal és tovább pirítom.Az olajon ami a serpenyőben megmaradt, párolom a hagymát, fűszerezem.1 evőkanályni liszttel sűrítem és tejszínnel öntöm fel.Zsemlegombóccal ajánlott tálalni.

Zsemlegombóccal tálaljuk.

Neked ajánljuk