Póréhagymával töltött fasírt őzgerincben

Póréhagymával töltött fasírt őzgerincben
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 egész tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • tejbe vagy vízbe áztatott száraz kenyér
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • kb. 8-10 szelet bacon szalonna
  • 1 csomag lapkasajt
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 egész tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 8-10 szelet bacon szalonna
  • 1 csomag lapkasajt
  • 1 szál póréhagyma
  • száraz kenyér
  • kevés tej

Elkészítés:

A hozzávalókból fasírtot készítünk. Egy tálca aljára egymás mellé fektetjük a bacon szalonna szeleteket, erre szétterítjük a kész fasírtot, beterítjük lapka sajt szeletekkel, majd kettévágjuk a póréhagymát és elosszuk a fasírton, és a bacon szalonnával együtt feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt formában 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. másfél óra), amikor kihűlt akkor felszeleteljük.

Hagymás törtburgonyát kínálunk hozzá tejfölös, fokhagymás uborkasalátával.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!