Póréhagymás brokkolikrémleves

Póréhagymás brokkolikrémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej brokkoli
  • 1 db fehér hagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál chili
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • víz
  • 200 ml főzőkrém 15 % -os
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • 3 evőkanál mandulapehely

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, a póréhagymát is megmossuk, felkarikázzuk, majd egy tepsibe helyezzük őket és sóval, borssal, chilivel fűszerezzük. Az olajat is ráöntjük és jól átforgatjuk a zöldségeket, hogy mindenhol átvegye a fűszerek ízét. Az előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt megsütjük.

Amíg sülnek a zöldségek, addig aranybarnára pirítjuk a mandulát egy tapadásmentes serpenyőben.

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Néhány megsült zöldséget félreteszünk díszítésre, a többit a pirított hagymákhoz adjuk, és együtt pároljuk tovább. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Fűszerezzük, 15 perc alatt összefőzzük, hogy az ízek összeérjenek. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet, majd egy botmixer segítségével lepürésítjük.

Tányérokba merjük, a félre tett zöldségekkel és a pirított mandulapehellyel díszítve kínáljuk.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek