Póréhagymás baconos quiche leveles tésztából

Póréhagymás baconos quiche leveles tésztából
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 26 cm átmérőjű piteformához:
  • 1 adag friss vajas-leveles tészta (270 g)
  • 20 dkg póréhagyma
  • 15 dkg bacon
  • 250 ml tejszín
  • 150 ml tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg sajt (vegyesen: füstölt és edami)
  • szerecsendió
  • bors
  • 1 adag friss vajas-leveles tészta (270 g)
  • 20 dkg póréhagyma
  • 15 dkg bacon
  • 250 ml tejszín
  • 150 ml tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg sajt (vegyesen: füstölt és edami)
  • szerecsendió
  • bors

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a piteformát vajjal kikenjük. A leveles tésztát a csomagolásból kivesszük, a formát kibéleljük vele úgy, hogy a peremét is fedje, majd a felesleget körbe levágjuk. (Ezeket a kis leeső darabokat lekenve egy kis tojással, meghintve reszelt sajttal megsüthetjük egy kis ropogtatni valónak.)

A vajas-leveles tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt vakon elősütjük (ez azt jelenti, hogy beleterítünk egy sütőpapírt, beleszórunk babot, vagy lencsét, ami sülés közben meggátolja, hogy felpúposodjon sülés közben a tészta).

Kivesszük a sütőből, és miután kissé meghűlt, kiemeljük belőle a sütőpapírral együtt a babot, vagy lencsét. (Ezt azért érdemes megtenni, mert így a tésztát nem áztatja el a tejszínes keverék.)

A töltelékhez a bacont zsírjára sütjük, majd kikanalazzuk a serpenyőből egy tálkába, a zsírján megdinszteljük a felkarikázott póréhagymát.

Egy tálba ütjük a tojásokat, kissé felverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és hozzákeverjük a kétféle reszelt sajtot.

Az elősütött tésztán elosztjuk a póréhagymát és a sült bacont, majd ráöntjük a tojásos-tejszínes keveréket. Visszatesszük a sütőbe és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Szilvásgombóc konyhája küldte be. Köszönjük!