Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a piteformát vajjal kikenjük. A leveles tésztát a csomagolásból kivesszük, a formát kibéleljük vele úgy, hogy a peremét is fedje, majd a felesleget körbe levágjuk. (Ezeket a kis leeső darabokat lekenve egy kis tojással, meghintve reszelt sajttal megsüthetjük egy kis ropogtatni valónak.)
A vajas-leveles tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt vakon elősütjük (ez azt jelenti, hogy beleterítünk egy sütőpapírt, beleszórunk babot, vagy lencsét, ami sülés közben meggátolja, hogy felpúposodjon sülés közben a tészta).
Kivesszük a sütőből, és miután kissé meghűlt, kiemeljük belőle a sütőpapírral együtt a babot, vagy lencsét. (Ezt azért érdemes megtenni, mert így a tésztát nem áztatja el a tejszínes keverék.)
A töltelékhez a bacont zsírjára sütjük, majd kikanalazzuk a serpenyőből egy tálkába, a zsírján megdinszteljük a felkarikázott póréhagymát.
Egy tálba ütjük a tojásokat, kissé felverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és hozzákeverjük a kétféle reszelt sajtot.
Az elősütött tésztán elosztjuk a póréhagymát és a sült bacont, majd ráöntjük a tojásos-tejszínes keveréket. Visszatesszük a sütőbe és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Szilvásgombóc konyhája küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Francia receptek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Előételek
,
Főételek
,
Sajtos ételek