Póréhagymaleves

Póréhagymaleves

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 4 nagy szál póréhagyma
  • 2 nagy burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csomag snidling
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 db erőleveskocka

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, a zöld részéből csak 1-2 cm-nyit hagyunk rajta, megmossuk, karikákra vágjuk. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk. A hagymát finomra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, konyhai ollóval felaprítjuk.

Nagyobb edényben felovasztjuk a vajat, és a vöröshagymát megfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a póréhagymát, tovább kevergetve 2-3 percig pároljuk.

Felöntjük úgy 1,5 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, felforraljuk, majd hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és lefedve, kis lángon kb. 25 percig főzzük. Megszórjuk a snidlinggel és forrón tálaljuk.

Neked ajánljuk