Póréhagymaleves csirkehússal

Póréhagymaleves csirkehússal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkehús
  • 1 db póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 csipet kurkuma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál keményítő
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 ízlés szerint só
  • 1 ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

A húst apró kockára vágom, majd a karikára vágott póréhagymával és az áttört fokhagymával együtt a vajon megpárolom.

Felöntöm 2 liter vízzel, megszórom ételízesítővel, sózom, borsozom.

Ha felforrt, keményítős tejszínnel behabarom. Beleszórom a kurkumát és a szárított petrezselymet. Reszelt sajttal és levesgyönggyel tálalom.

Hasonló receptek