Póréhagyma krémleves

Póréhagyma krémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 db nagyobb póréhagyma
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 2 evőkanál vaj
  • bors
  • 1 l zöldségalaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb póréhagyma
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 2 evőkanál vaj
  • bors
  • 1 l zöldségalaplé
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A hagymát felkarikázzuk, a burgonyát megmossuk, meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk.

Két evőkanál vajon megdinszteljük a hagymát, ezután hozzáadjuk a fokhagymát, megkeverjük, majd beletesszük a burgonyát is, utána felöntjük alaplével és sózzuk, borsozzuk.

15-20 perc alatt, fedő alatt főzzük készre. Ha kész, akkor leturmixoljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti