Pontypörkölt túrós tésztával

Pontypörkölt túrós tésztával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg körüli ponty szeletek
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 csípőspaprika
  • halfűszer (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • oregánó (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1 dl vörösbor
  • a körethez:
  • 300 g száraztészta
  • 40 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 kg körüli ponty szeletek
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 csípőspaprika
  • halfűszer
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • oregánó
  • őrölt bors
  • 1 dl vörösbor
  • 300 g száraztészta
  • 40 dkg túró
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A pontyot feldaraboljuk, halfűszerrel bedörzsöljük, fél órát állni hagyjuk. Pörköltalapot készítünk a hozzávalókból: egy nagy fej vöröshagymát apróra vágunk, olajon átfuttatjuk, rátesszük a haldarabokat, fűszerezzük, a többi hozzávalókkal készre főzzük. A bort és a pirospaprikát, valamint az oregánót csak a főzés vége felé adjuk hozzá.

A tésztát bő forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, majd egy kevés étolajat teszünk rá és összekeverjük. A túrót megsózzuk, és a tésztával összekeverjük vagy a tészta tetejére tesszük, a tejföllel meglocsoljuk.

A pontypörköltet a csuszával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!