Pontypatkó káposztás burgonyával

Pontypatkó káposztás burgonyával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 4 szelet pontypatkó
  • 4 evőkanál (csípős) paprikakrém
  • 5 evőkanál olaj
  • *
  • a körethez:
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés:

A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk. A káposztát kissé összevagdaljuk. (Ha túlságosan savanyú, bő hideg vízben mossuk át, majd nyomjuk ki a levét.) A pontypatkókat megmossuk, leszárítjuk.

Az előkészített pontypatkókat bekenjük a paprikakrémmel, megsózzuk. Serpenyőben, a forró olajon, közepes tűzön mindkét oldalukat pirosra sütjük. Az egyik oldalánál lefedhetjük, hogy a hal közepe is gyorsabban átsüljön.

Közben a körethez serpenyőben, a forró olajon a burgonyakockákat rázogatva megpirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát, összepirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.

Tálaláskor a káposztás pirított burgonyát tányérra halmozzuk és ráfektetjük a paprikás pontypatkót. Forrón kínáljuk.



Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk