Polgármester szelet

Polgármester szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • kb. 25 szelethez

a sárga laphoz:

  • 5 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 8 evőkanál víz
  • 17 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • *

a középső laphoz:

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg színes zselécukor/gumicukor
  • *

a krémhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • *

a tetejére:

  • kb. 25 szelethez
  • 5 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 8 evőkanál víz
  • 17 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • *
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg színes zselécukor/gumicukor
  • *
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • *
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 20 cm-es tepsit. A sárga laphoz a tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A formába öntjük, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A formából kivéve hűlni hagyjuk.

Közben a középső laphoz a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet beleforgatjuk. A színes zselés cukorkát és a diót is összevagdaljuk, és a masszába keverjük. Ezt is a sütőpapírral bélelt formába öntjük (ugyanazt a tepsit használjuk), és megsütjük kb. 15 perc alatt. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.

A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük a zacskón található leírás szerint.

A sárga lapot nagy késsel vízszintesen két lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a középső lapot, ezt is megkenjük krémmel, majd ráhelyezzük a felső sárga lapot.

Lassú tűzön vagy mikróban felolvasztjuk az étcsokoládét a tetejére, simára keverjük 2 ek olajjal, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. A fehér csokoládét is megolvasztjuk, kevés olajjal kikeverjük, és a fekete csokoládéra cseppengetjük. Pálcikával tetszés szerint széthúzzuk a fehércsokoládé-cseppeket, mintát alkotva. A süteményt hűtőbe tesszük. A máz megdermedése után szeletelhetjük.

Neked ajánljuk