Polgármester szelet

Polgármester szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a sárga laphoz:
  • 5 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 8 evőkanál víz
  • 17 dkg liszt
  • ½
  • csomag sütőpor
  • a középső laphoz:
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg színes zselécukor
  • 12 dkg liszt
  • ½
  • csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • ½
  • l tej
  • 4 evőkanál cukor
  • a tetejére:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 3 evőkanál olaj
  • (egy 20x20 cm-es formához)
  • 5 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 8 evőkanál víz
  • 17 dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg színes zselécukor
  • 12 dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • ½ l tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A sárga laphoz a tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt 20x20 cm-es formába öntjük, és kb. 10-15 perc alatt 180 fokon megsütjük. A formából kivéve hűlni hagyjuk.

Közben a középső laphoz a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet, a feldarabolt színes zselés cukorkát és a diót is hozzáadjuk. Ezt is sütőpapírral bélelt formába öntjük, és megsütjük kb. 15 perc alatt. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.

A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük a zacskón található leírás szerint.

A sárga lapot nagy késsel szendvicsszerűen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a középső lapot, ezt is megkenjük krémmel, majd ráhelyezzük a felső sárga lapot.

Lassú tűzön vagy mikróban felolvasztjuk az étcsokoládét, simára keverjük 2 ek olajjal, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. A fehér csokoládét is megolvasztjuk, kevés olajjal kikeverjük, és a fekete csokoládéra cseppengetjük. Egy pálcikával tetszés szerint széthúzzuk a fehércsokoládé-cseppeket, mintát alkotva. A süteményt hűtőbe tesszük.

A máz megdermedése után szeletelhetjük.