Elkészítés:
A tejből és a kukoricadarából kevés só és a víz hozzáadásával sűrű polentát (puliszkát) főzünk, majd egy vizes sütőlapra kenjük kb. 3 cm vastagon – téglalap formára – egyenletesre simítjuk a tetejét, majd 2 órára a hideg helyre tesszük.
A krémhez az avokádót összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, majd belekeverjük a kis falatokra vágott sült csirkemellet, és aszalt paradicsomot.
A hűsöléstől megdermedt polentából köröket vágunk (lehet késsel, de lehet úgy is, hogy szuflétálat használunk „kiszúrónak”.
Egy polenta karikára halmozzuk az avokádós tölteléket, majd rátesszük a másik lapot, és ízlés szerint díszítve tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
olasz
,
vegetáriánus
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
több, mint másfél óra
,
előétel
,
főétel