Pojéka leves

Pojéka leves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkehús
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 4 kanál olaj
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kanál liszt
  • 1 kiskanál szemesbors
  • darabka zellergumó
  • apró nokedli

Elkészítés:

Felkockázom a hagymát, majd két kanálnyi olajban megdinsztelem. Kockákra vágom és felaprítom a zöldségeket, ezután hozzáteszem őket a hagymához. Párolás közben folyamatosan kavargatom, majd hozzáöntök két liternyi vizet. Megsózom, meghintem a szemesborssal és a babérlevelekkel, végül addig főzöm, míg félpuha nem lesz.

Ekkor hozzáteszem a szaggatott nokedlit (tetszés szerint lehet helyettesíteni apró tésztával), hozzáadom a szilvát, majd addig főzom, míg kész nem lesz.

A megmaradt lisztből és olajból világos rántást csinálok, és berántom a levest.

Neked ajánljuk