Pizzás és sajtos csiga

Pizzás és sajtos csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő (1 kocka)
  • 80 dkg liszt
  • 1 evőkanál só (csapott)
  • 2 dl étolaj
  • a töltelékhez:
  • pizzás:
  • 140 g sűrített paradicsom (vagy ketchup)
  • 2 teáskanál pizza fűszer
  • 1 teáskanál méz
  • sonka
  • szalámi
  • reszelt sajt
  • sajtos:
  • 180 g savanyú tejföl
  • 1 gerezd foghagyma
  • reszelt sajt
  • kukorica
  • a tetejére:
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás sárgája
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő (1 kocka)
  • 80 dkg liszt
  • 1 evőkanál só (csapott)
  • 2 dl étolaj
  • 140 g sűrített paradicsom (vagy ketchup)
  • 2 teáskanál pizza fűszer
  • 1 teáskanál méz
  • sonka
  • szalámi
  • reszelt sajt
  • 180 g savanyú tejföl
  • 1 gerezd foghagyma
  • reszelt sajt
  • kukorica
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás sárgája

Elkészítés:

A cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfuttatjuk, összekeverjük a liszttel, sóval és olajjal. Konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óráig kelesztjük.

Ha megkelt kb. 5-6 részre osszuk a tésztát, és vékonyra kinyújtjuk. (Sütőpapírral bélkelt tepsibe tesszük.)

Összekeverjük a sűrített paradicsomot a mézzel, pizza fűszerrel, sóval és bekenjük vele a tésztánkat. Aztán rápakoljuk a sonkát, szalámit és a reszelt sajtot és feltekerjük. Ujjnyi vastagságúra vágjuk, a tejföllel elkevert tojássárgájával megkenjük a tetejét.

Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A sajtos csigákat megkenjük a reszelt fokhagyma és tejföl keverékével, rászórjuk a sajtot és a kukoricát, és ugyanúgy megsütjük, mint a pizzás csigákat.

Megjegyzés:

A receptet Szabó Nati küldte be. Köszönjük!