Pizzás croissant

Pizzás croissant

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizsliszt
  • 10 g útifűmaghéj
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet cukor
  • 4 g porélesztő
  • 1,7 dl meleg tej
  • 2 dkg vaj
  • 1 nagy tojás

4 evőkanál pizzaszósz:

a tetejére:

  • 1 tojás
  • 1 marék tökmag

Elkészítés:

A rizslisztet összekeverjük az utifűmaghéjjal, a sóval, a cukorral, az élesztővel. Ráöntjük a felmelegített tejet, megolvasztott vajat és beleütjük a tojást. A kézi robotgép dagasztófejével alaposan összedolgozzuk, majd letakarjuk, és 40 percig kelesztjük. Ekkor még egy kicsit ragacsos a tészta, ezért még annyi rizslisztet szórunk bele, hogy jól könnyen gyúrható legyen, ne legyen ragacsos (kb. 2-3 evőkanál).

A tésztát rizslisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra, megkenjük pizzaszósszal. A kört egyenlő (12 db) cikkelyekre vágjuk, majd kívülről (szélesebb felétől) indulva egyesével feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a croissantokat, és így is kelesztjük 20 percig.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A croissantokat megkenjük tojással vagy vízzel, megszórjuk tökmaggal és a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek