Pitekosárkák málnával

Pitekosárkák málnával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 22 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 4 dkg darált mandula
  • *
  • a töltelékhez:
  • 30 dkg málna
  • 1 evőkanál cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg nem sózott pisztácia
  • 22 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 4 dkg darált mandula
  • 30 dkg málna
  • 1 evőkanál cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg nem sózott pisztácia

Elkészítés:

A lisztet összedolgozzuk a vajjal, a porcukorral, a mandulával, egy csipet sóval, a tojással. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és fél órát pihentetjük.

A málnát kiválogatjuk. A felét (a szebb szemeket) tegyük félre a díszítéshez. A maradékot felforraljuk a cukorral és pici vízzel, majd szűrőbe tesszük, áttörjük, hogy ne maradjon benne mag.

A mascarponét a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, egy bögrével kiszaggatjuk, a tésztával 8 muffinformát kibélelünk úgy, hogy az oldalára is jusson. Villával megszurkáljuk, majd a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A kosárkákat rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A tésztakosárkák aljába 1-1 kanál málnapépet teszünk, erre vaníliás mascarponét kanalazunk. A tetejükre málnaszemeket teszünk, majd a durvára aprított pisztáciával meghintjük. A tetejét meglocsolhatjuk a maradék málnapéppel.

Azonnal tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti