Pisztránggal töltött tésztakosár

Pisztránggal töltött tésztakosár

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

8 darabhoz:

  • 50 dkg mélyhűtött leveles tészta
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 30 dkg tengeri pisztrángfilé
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál vaj
  • 1/2 dl fehérbor
  • 1 dl zöldségleves, kockából
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 mokkáskanál Worcester-szósz

Elkészítés:

A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1 óra). A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A halat leöblítjük, szárazra töröljük, és kis kockákra vágjuk. A kaprot leöblítjük, felaprítjuk.

A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval 16 korongot szaggattunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk 8 korongot, 8 másik korong közepét pedig kisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval ismét kiszúrjuk. A teli korongokat megkenjük tojássárgájával, pontosan a tetejükre illesztjük a tésztagyűrűket. Az apró korongokat ugyancsak a tepsibe sorakoztatjuk, és a tésztagyűrűkkel együtt megkenjük tojássárgájával. 20-25 percig sütjük.

Közben serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Ráöntjük a bort, a zöldséglevest, és nagy lángon beforraljuk. A lébe keverjük a borsót és a halat, és 5 percig főzzük. A tejszínt beleöntjük, és az étkezési keményítővel besűrítjük. Sóval, borssal, citromlével, a Worcester-szósszal ízesítjük.

Arányosan elosztva a tésztakosárkákba töltjük a ragut, azonnal tálaljuk.

Neked ajánljuk