Pisztráng zöldfűszerekkel és baconnel

Pisztráng zöldfűszerekkel és baconnel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 db pisztráng
  • 15 dkg bacon
  • halfűszerkeverék
  • petrezselyemzöld
  • citromlé
  • snidling
  • korianderzöld
  • őrölt fehérbors
  • olívaolaj

A körethez:

  • 10 dkg bacon
  • 30 dkg gomba
  • 1 lilahagyma
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

Az olívaolajat összekeverem ízlés szerint sóval, őrölt borssal és halfűszerkeverékkel, majd beleteszem ebbe a pácba a pisztrángokat, és kívül-belül alaposan bedörzsölöm. Ezután 30 percig állni hagyom, hogy a fűszerek jól átjárják.

A bacont felkockázom, majd adig sütöm, hogy egy kis színt kapjon. Ezután kiszedem a zsírból, és alaposan lecsepegtetem.

A befűszerezett pisztrángokat egy sütőpapírral kibélelt, olajjal meglocsolt tepsire teszem, majd kívül-belül meglocsolom a citromlével. Ezután a belsejükbe az elősütött baconből, és ízlés szerint a zöldfűszerekből teszek. A maradék bacont a halakra és mellé rakom.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 25-30 percig sütöm, hogy szép színt kapjon és teljesen átsüljön.

A körethez a hagymát és a gombát vékonyan felszeletelem, a bacont apróra felkockázom. Ezután a bacont szép aranybarnára sütöm, majd a zsírból kiszedem, és félre teszem.

A visszamaradt zsiradékba először beleteszem a felszeletelt hagymát, és elkezdem párolni. Amikor már kicsit összeesett hozzáadom a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózom, és megszórom őrölt borssal, majd addig párolom, míg teljesen zsírjára sül. Ezután hozzákeverem az előzőleg kisütött bacont.

Tálaláskor a pisztrángot krumplipürével és a hagymás-baconös gombával kínálom.

Neked ajánljuk