Hozzávalók:
  • 4 pisztráng
  • bors
  • liszt
  • 2 db citrom
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • Worcestershire szósz
  • 10 dkg vaj
  • 4 pisztráng
  • bors
  • liszt
  • 2 db citrom
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • Worcestershire szósz
  • 10 dkg vaj

Pisztráng Worcestershire szósszal

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A pisztrángokat megtisztítjuk a belsőségeitől, majd megmossuk hideg vízben. Az egyik citromot kettévágjuk, és a levével kívül és belül meglocsoljuk és bedörzsöljük a halakat. Ezután pár csepp Worcestershire szósszal is bedörzsöljük, a hasüreget is. 2 órát a hűtőben állni hagyjuk

A halat megsózzuk, megborsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. 1 evőkanálnyi forró vajban közepes lángon 15-20 percig sütjük őket ropogósra.

Az apróra vágott petrezselymet forró vajban megfuttatjuk és tálaláskor a pisztrángokra szórjuk, majd a második citromból karikákat vágunk és a halat díszítjük vele.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti