Pisztráng citromágyon brokkolipogácsával

Pisztráng citromágyon brokkolipogácsával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 egyforma tisztított pisztráng
  • 2 szál sárgarépa
  • frissen őrölt bors
  • 2 citrom
  • 1/2 dl olívaolaj

A körethez:

  • 40 dkg brokkoli
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt szerecsendió
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A megmosott pisztrángok egyik oldalát centinként beirdaljuk, majd a meghámozott, vékony szeletekre vágott répával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk. Ezután a megmosott citromot felszeleteljük, olajozott tepsibe tesszük, ráfektetjük az előkészített pisztrángot, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, késsel apróra vagdaljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót, borsot, a zúzott fokhagymát, őrölt szerecsendiót és annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen keverhető, fasírtmasszát kapjunk. Ezután vizes kézzel nagyobb dió nagyságú darabokat veszünk ki belőle, és serpenyőben forró olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, lecsepegtetjük.

Neked ajánljuk