Pisztáciás keksz

Pisztáciás keksz

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 db tojás
  • 120 g porcukor
  • 260 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 100 g pisztácia

Elkészítés:

A pisztáciát finomra daráljuk. A tojást egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vanília aromát és a vajat, majd rászórjuk a porcukrot is. Egy másik tálban a lisztet elkeverjük a sütőporral és a darált pisztáciával, és átöntjük az előző tálba. Ezután kézzel jól összegyúrjuk az alapanyagokat. Végül fóliába csomagoljuk a tésztát és a hűtőbe 45 tesszük percre.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A lehűlt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és csillag formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek