Pisztáciás felfújt

Pisztáciás felfújt

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 dkg sótlan pisztácia
  • 3 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 dkg liszt
  • 1,5 dl magas zsírtartalmú tej
  • 2 csepp mandula-esszencia
  • 1 tk. vanília-esszencia
  • csipet só

Valamint:

  • porcukor
  • vaj

Elkészítés:

A lisztet, tejet és cukrot alaposan összedolgozom, majd folyton kevergetve felforralom és szintén kavargatva kihűtöm, hogy sűrű krém legyen a végeredmény.

Ha kihűlt, tojássárgákat adagolok bele és puha vajat, majd mandula- és vanília-aromával, illetve őrölt pisztáciával ízesítem. Kissé sós és cukros, felvert tojásfehérjét forgatok a masszába.

Vajjal kikent és porcukorral hintett formákba adagolom és 180 fokos sütőben 12-15 percig sütöm, aranysárgára.

Neked ajánljuk