Pisztáciás epertatár

Pisztáciás epertatár

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 4 személyre: 
  • 50 dkg eper
  • 15 dkg nem sózott, tisztított pisztácia
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 kis csokor menta



Elkészítés:

Az epret megmossuk, feldaraboljuk, és meghintjük a barna cukorral. A mentát leöblítjük, felaprítjuk, az eperhez keverjük, 1-2 órára a hűtőbe tesszük. A pisztáciát apróra törjük, a mentaleveleket finomra aprítjuk.

Tálaláskor az epret szűrőben kicsit lecsepegtetjük, és összekeverjük a pisztáciával. Fém körgyűrű segítségével tányérra rendezzük (vagy csak kisebb tálkákba kanalazzuk) és azonnal kínáljuk.

Fotó: Ringier/Recepttár

Neked ajánljuk