Pisztácia-pestós haltekercsek

Pisztácia-pestós haltekercsek

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg fehér húsú tengeri hal
  • 5 dkg hántolt pisztácia
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 édesköménygumó
  • 3 szál friss kakukkfű

Elkészítés:

A halat szeleteljük fel, sózzuk be a szeleteket.

A pisztáciát egy kevés olívaolajjal, 1 gerezd fokhagymával, a kakukkfűvel, sóval, borssal törjük pépesre egy mozsárban, majd kenjük a halszeletekre. A halat tekerjük fel, tűzzük meg fogvájóval.

Az édesköményt vágjuk szeletekre, és szórjuk egy kikent sütőformába, majd helyezzük rá a haltekercseket. Fóliával fedjük le, és toljuk 30 percre 180 °C-ra előmelegített sütőbe.

Neked ajánljuk