Piskótatekercses túrótorta

Piskótatekercses túrótorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • szilvalekvár
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 3 dl tejföl
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 25 dkg szőlő
  • 1 csomag zselatin
  • 6 evőkanál cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • szilvalekvár
  • 50 dkg túró
  • 3 dl tejföl
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet
  • 25 dkg szőlő
  • 1 csomag zselatin

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét géppel a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval kemény habbá verem. Ezután a tojások sárgáját és a lisztet apránként hozzákeverem. Sütőpappírral kibélelt tepsibe öntöm a tésztát, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütöm.

Megtöltöm a lekvárral, és a visszatekerés után hűtőbe teszem fél órára.

Közben a töltelékhez összekeverem a túrót a tejföllel, a cukrokkal, a tojással, majd beleforgatom a leszemezett szőlőt. Félreteszem.

A kihűlt piskótát felszeletelem, és egy gömbölyű tálat kibélelek vele. A zselatint felforralom, és a töltelékhez keverem. Ezzel megtöltöm a piskótával kibélelt tálat, és megtöltöm a kész töltelékkel. Utána 3 órára hűtőbe teszem.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti