Piskótatekercses-mézes süti

Piskótatekercses-mézes süti

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A mézes lapokhoz:

  • 2 kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 40 dkg liszt

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • lekvár

A krémhez:

  • 30 dkg margarin
  • 35 dkg porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A mézes lapokhoz 2 kávéskanál fahéjat, 2 evőkanál olvasztott mézet, 2 tojást, 20 dkg porcukrot, 5 dkg margarint, 2 kávéskanál szódabikarbónát gőz felett összefőzünk, és hozzáadunk 40 dkg lisztet. 2 lapot sütünk belőle.

6 tojásból piskótát sütünk, lekvárral megkenjük, és feltekerjük tekercsnek, majd kb. 1,5 cm vékony szeletekre vágjuk.

A krémhez a margarint, a porcukrot, 4 csomag vaníliás cukrot kikeverünk. 6 dl tejet 2 vaníliás pudingporral felfőzünk. A kihűlt pudingot és a margarinos krémet összekeverjük.

Töltéskor a krém egy részét rákenjük az egyik lapra, erre fektetjük a piskótaszeleteket, és rákenjük a többi krémet, majd rátesszük a másik lapot.

Neked ajánljuk