Piskótatekercses-kakaós szelet

Piskótatekercses-kakaós szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótatekercshez:

  • 6 tojás
  • 6 ek. finomliszt
  • 6 ek. cukor
  • 1/2 üveg baracklekvár

A diós tésztához:

  • 8 tojás
  • 24 dkg porcukor
  • 16 dkg vaj
  • 6 dkg darál dió
  • 6 dkg darabolt dió
  • 1 ek. liszt
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 4 ek. kakaópor
  • 1 tasak sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 20 porcukor
  • 20 dkg dió
  • rum

A bevonathoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:

A piskótatekercshez összeállítom a tésztát a tojásból, cukorból, lisztből. 2 vékony lapot sütök ki ebből, majd azokat is megfelezem, így kapva 4 lapot. Lekenem őket baracklekvárral és feltekerem. Sütőpapírral borított tepsibe pakolom őket.

A diós tésztának kikeverem a tojássárgákat, vajat, porcukrot és darált meg darabolt dióval szórom. Hozzáadom a lisztet, morzsát, sütőport, kakaót és a felvert tojásfehérjét beleforgatom. Lassan összedolgozom, majd a tekercseket leöntöm vele. 170 fokon sütöm, 20-25 percet, tűpróbával ellenőrizve.

A krémhez a darált diót porcukorral keverem ki, rummal csepegtetem és kikevert vajat forgatok hozzá, majd lekenem vele a süteményt. A tetejét pedig olvasztott csokoládéval vonom be.

Neked ajánljuk