Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. Az öt tojássárgáját a xilittel és olajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert rizslisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a pici sóval felvert tojásfehérjét. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjük (téglalap alakban), majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Óvatosan feltekerjük és kihűtjük.
A hullalát felverjük. A mascarponét a vanília aromával, xilittel, ízlés szerinti reszelt citromhéjjal alaposan elkeverjük, majd összeforgatjuk a habbal, majd az apróra vágott mentalevelet és a levendula szirmot is belekeverjük. A kapott krémmel megtöltjük a piskótatekercset, és bevonjuk vele a külső részt is.
Csak akkor szeleteljük, ha már lehűlt (érdemes kis időre hűtőbe tenni).
Megjegyzés:
A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti