Piskótatekercs levendulás mentakrémmel

Piskótatekercs levendulás mentakrémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 3 evőkanál xilit
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál rizsliszt
  • 2 teáskanál sutőpor
  • a krémhez:
  • 2 dl Hullala
  • 150 g mascarpone
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál xilit
  • citromhéj
  • pár mentalevél
  • kevés megmosott levendula szirom
  • 5 db tojás
  • 3 evőkanál xilit
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál rizsliszt
  • 2 teáskanál sutőpor
  • 2 dl Hullala
  • 150 g mascarpone
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál xilit
  • citromhéj
  • pár mentalevél
  • kevés megmosott levendula szirom

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. Az öt tojássárgáját a xilittel és olajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert rizslisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a pici sóval felvert tojásfehérjét. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjük (téglalap alakban), majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Óvatosan feltekerjük és kihűtjük.

A hullalát felverjük. A mascarponét a vanília aromával, xilittel, ízlés szerinti reszelt citromhéjjal alaposan elkeverjük, majd összeforgatjuk a habbal, majd az apróra vágott mentalevelet és a levendula szirmot is belekeverjük. A kapott krémmel megtöltjük a piskótatekercset, és bevonjuk vele a külső részt is.

Csak akkor szeleteljük, ha már lehűlt (érdemes kis időre hűtőbe tenni).

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti