Piskótatekercs kakaós-grillázskrémmel

Piskótatekercs kakaós-grillázskrémmel

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 2 ek. forró víz

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek. kakaó
  • grillázs

A grillázshoz:

  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg dió

Elkészítés:

A tojásokhoz adom a cukrot, habosra keverem. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a vaníliaaromát és a forró vizet. Pár percig tovább keverem. Beleszitálom a lisztet, fakanállal óvatosan összekeverem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, egyenletesen elsimítom. Előmelegített sütőben, 150 fokon kb. negyed óra alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

Egy sütőpapírt megszórok porcukorral, majd a sütőből kivett piskótát rögtön ráborítom, és lehúzom a tetejéről a sütőpapírt. Egy benedvesített konyharuhával letakarom, és hagyom kihűlni. Leveszem róla a konyharuhát, és óvatosan felcsavarom.

Közben elkészítem a krémet. A pudingport a tejjel kikeverem, folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm. Félreteszem, hagyom kihűlni.

A grillázshoz egy serpenyőbe melegítem a cukrot, és a diót. Ha a cukor kezd olvadni, kisebbre veszem a lángot. Folyamatosan kevergetve karamellizálom. Leveszem a tűzről, és még forrón olajjal megkent fém tálcára öntöm. Szétterítem, és hagyom kihűlni. Ledarálom.

A krémhez a margarint a cukrokkal kikeverem, hozzákeverem a kihűlt pudingot. Ketté osztom a krémet. A krém egyik feléhez hozzáadom a kakaóport, és kikeverem. A másik feléhez hozzákeverem a grillázst, és kikeverem.

A piskótát kiterítem, rákenem a grillázsos krémet. Óvatosan feltekerem, és tálcára teszem. A kívülről bekenem a kakaós krémmel. Pár órát állni hagyom, majd felszeletelem, tálalom.

Neked ajánljuk