Piskótás-narancsos túrótorta

Piskótás-narancsos túrótorta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A kakaós piskótához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2-3 teáskanál keserű kakaópor

A túrókrémhez:

  • 2 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 dkg zselatinpor
  • kandírozott narancshéj

Elkészítés:

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból (a tojásfehérjékből külön verjük fel a habot) egy 28 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaformában kakaós piskótát sütünk.

A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, ízlés szerinti mennyiségű narancshéjat, valamint a margarint, és habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint, és állandó kevergetés mellett felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémbe keverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejszínhabot is.

A kakaós piskótát kettévágjuk. Felső részét felkockázzuk, alsó részét visszahelyezzük a tortaformába. A piskótakockákat is beleforgatjuk a túrókrémbe, majd az egészet a pikótalapra öntjük. Hűtőben dermesztjük.

Tálaláskor nem szükséges díszíteni, önmagában mutatós.

Neked ajánljuk