Piskótás krémes

Piskótás krémes

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 tojássárgája
  • 30 dkg cukor
  • 15 ek. víz
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek. zselatin
  • 12 tojásfehérje
  • 6 dl tejszín

Elkészítés:

A tojássárgákat elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Tepsibe öntjük, és közepes hőmérsékleten megsütjük. Kihűtjük, aztán két lapra vágjuk.

A krémhez a pudingport, a cukrokkal és a zselatinnal a hideg tejben csomómentesre keverjük. Kevergetve megfőzzük, kihűtjük de néha megkeverjük, hogy ne legyen bőrös a teteje. Beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

A tepsibe visszahelyezzük az egyik tésztalapot, elsimítjuk a vaníliás krémet, és erre kenjük a tejszínt, végül ráhelyezzük a másik tésztalapot. Hűtőbe tesszük, míg megdermed.

Neked ajánljuk