Piskótás kekszes krémes

Piskótás kekszes krémes

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 40 dkg háztartási keksz
  • 7 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 6 db tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl rum
  • kb. 1 dl tej
  • 1 csomag zselatin

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 evőkanál étolaj
  • habtejszín (elhagyható)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kakaós piskótát sütünk és kihűtjük.

A töltelékhez a pudingport, a cukorral, vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a rétesliszttel és 2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, majd a tojásos keveréket hozzáöntve a krémet sűrűre főzzük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, aztán a zselatint kevés vízzel simára keverjük és a mikróba tesszük fél percre, majd a habhoz adagoljuk. Óvatosan hozzáadjuk a forrón krémhez.

A háztartási kekszet rumos tejjel belocsoljuk.

Tálcára tesszük a kakaós piskótalapot, majd rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a rummal locsolt kekszeket, majd rákenjük a krém másik felét, és végül a tetejét is beborítjuk a meglocsolt keksszel.

Az étcsokoládét gőz fölött az étolajjal felolvasszuk és rácsorgatjuk a süti tetejére.

Jó, ha egy pár órára hűtőbe tesszük, mielőtt felvágjuk. Tejszínhabbal díszítjük – de ez elhagyható.

Neked ajánljuk