Piskótás citromkrém

Piskótás citromkrém

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 evőkanál porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag piskótatallér

Elkészítés:

Elkészítés: A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd belereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan (a habot nem törve) összekeverjük az ízesített tejföllel.

Ezt követően egy üvegtálba teszünk egy réteg krémet, majd rá egy sor piskótatallért, aztán ismét egy sor krémet és újabb sor piskótatallért. Tetejét a citromos krémmel zárjuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg a piskóta megpuhul.

Neked ajánljuk