Piskótarolád doboskrémmel (cukormentes)

Piskótarolád doboskrémmel (cukormentes)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál teljes kiőrlésű vagy sima liszt
  • 6 evőkanál xilit
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 3 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukornak megfelelő édesítő
  • a tetejére:
  • 15 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál teljes kiőrlésű vagy sima liszt
  • 6 evőkanál xilit
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 3 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukornak megfelelő édesítő
  • 15 dkg cukormentes étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor egynegyed részével fehéredésig verjük. A fehérjét habbá verjük a maradék cukorral. Egy habkártyányit ebből a sárgájához adunk és jól elkeverjük. Ezt a masszát a fehérjéhez öntjük és ezt már óvatosan forgatjuk bele. Végül az átszitált sütőporos lisztet is beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsül. Még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

Az tojást vízgőz felett addig keverjük az édesítővel, amíg el nem olvad benne. A vajat kihabosítjuk és az olvasztott csokoládét beledolgozzuk. A tojásos keveréket is kihabosítjuk, és hozzákeverjük a vajas masszához.

A krém háromnegyed részét a piskótára kenjük és feltekerjük. A maradék krémmel körbekenjük, és bevonjuk az olvasztott csokival. Pár órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti