Pirosgyümölcsös pite

Pirosgyümölcsös pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg vaj
  • 3 dkg cukor
  • 1 tojássárga
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg vegyes piros gyümölcs (meggy, ribizli, szilva, málna stb)
  • kb. 8 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál cukor
  • a tálaláshoz:
  • porcukor
  • ( a forma 20x15 cm-es)
  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg vaj
  • 3 dkg cukor
  • 1 db tojássárga
  • 50 dkg vegyes piros gyümölcs (meggy, ribizli, szilva, málna stb)
  • 8 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál cukor
  • porcukor
  • ( a forma 20x15 cm-es)

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi vizet, hogy labda formára tudjuk gyúrni a tésztát. A tésztát a hűtőbe tesszük állni egy órára.

Közben elkészítjük a tölteléket: a gyümölcsöket összekeverjük a cukorral és a darával. A hűtőből kivett tésztát 2 vékony, 20x15 cm-es lapra nyújtjuk. Az elsőt betesszük a sütőpapírral kibélelt szögletes sütőformába, megszurkáljuk, rátesszük a tölteléket, majd az újabb lapot. Megszurkáljuk villával, és az előmelegített sütőben kisütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.