Pirított zöldséges csirkemell puliszkával

Pirított zöldséges csirkemell puliszkával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg filézett csirkemell
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 marék bazsalikom levél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 2 dl kukoricaliszt
  • 6 dl víz
  • 1 teáskanál vaj (laktózmentes)
  • 30 dkg filézett csirkemell
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 marék bazsalikom levél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 2 dl kukoricaliszt
  • 6 dl víz
  • 1 teáskanál vaj (laktózmentes)

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra, a zöldségeket hasábburgonya vastagságúra, a hagymát karikára vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, beledobjuk a csirkemellet, megsózzuk, borsozzuk, megpároljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a hagymát tovább pároljuk. A tejére bazsalikom leveleket szórunk.

Ha roppanós puha a zöldség, akkor zsírjára sütjük (ropogósra).

Amíg párolódik a hús és a zöldség, addig elkészítjük a puliszkát. A vizet feltesszük forrni. Ha felforr sózzuk és állandó kevergetés mellett apránként beleszórjuk a kukoricalisztet. Addig főzzük, amíg besűrűsödik és elválik az edény falától, a végén belerakjuk a vajat és jól elkeverjük. (Selymessé teszi a puliszkát és nem áll össze.)

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!