Pirított zöldségek

Pirított zöldségek

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg padlizsán
  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg színes paprika
  • 20 dkg cukkini
  • 10 dkg gomba
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 ek. petrezselyem
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1 dl paradicsomlé

Elkészítés:

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A hagymákat felaprítjuk. A padlizsánt felkockázzuk, megsózzuk, és negyed óráig letakarva pihentetjük. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk és lehúzzuk a héját. Kettévágjuk, kikaparjuk a magját, és felkockázzuk. A többi zöldséget szintén felkockázzuk.

Az olívaolaj felét serpenyőben felhevítjük, beletesszük a padlizsánt, megpirítjuk, és utána kiszedjük. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, újra felforrósítjuk, megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikákat, a cukkinit, a gombát, majd együtt megpirítjuk. Rászórjuk a fokhagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot, a sót, a borsot, majd beleöntjük a sült padlizsánt, a paradicsomlevet. Lefedve 10 percig pároljuk. Utána a paradicsomot is rászórjuk, összeforraljuk.

Hasonló receptek