Pirított tarhonya lecsós párizsival

Pirított tarhonya lecsós párizsival

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 bögre tarhonya
  • 40 dkg párizsi
  • 2 kis fej sonka hagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 8 db koktélparadicsom (piros és sárga)
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tarhonyát kevés olajban világos zsemle színűre pirítjuk, megsózzuk, 2 bögre vízzel felengedjük és lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor háromnegyed fövésben van, elzárjuk alatta gázt, és lefedve állni hagyjuk, hogy megpuhuljon és felszívja vizet.

A félfőre vágott hagymát megdinszteljük, megsózzuk, rádobjuk a csíkokra vágott párizsit és jól meg pirítjuk, majd hozzáadva a paprikát tovább pároljuk, végül belerakjuk a felkockázott paradicsomot és borsozzuk. Végezetül megszórjuk pirospaprikával és jól összekeverjük.

(Együtt pároljuk roppanósra, ne főzzük péppé, szálas és harapós maradjon!) Együtt tálaljuk.

Neked ajánljuk