Pirított szűzérmék gorgonzola szósszal

Pirított szűzérmék gorgonzola szósszal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés szűz
  • mustár
  • durvára őrölt tarka bors

A sütéshez:

  • olaj
  • vaj

A mártáshoz:

  • 20 dkg gorgonzola sajt
  • 1 dl tej
  • 1 dkg vaj
  • 1 dkg liszt
  • 1 ek. citromlé
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A hártyáitól megtisztított húst 8 részre szelem, majd dörzsölöm sóval, borssal, mustárral.

Fél óra pihentetés után olaj-vaj keverékén kisütöm hirtelen mindkét felüket, hogy szép pirosra piruljon.

A szószhoz vajon pirítom a lisztet és hideg tejjel felöntve, kevergetve főzöm.

A darabolt sajtot beleolvasztom és ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével.

Ezzel tálalom a szűzérméket.

Neked ajánljuk