Pirított sügér cukkinikockákkal

Pirított sügér cukkinikockákkal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 kicsi cukkini (kb. 60 dkg)
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 80 dkg tengeri sügér vagy pisztránfilé
  • 20 dkg ricotta
  • mentalevél

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

A cukkinit megmossuk, kis kockára vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Meglocsoljuk kb. fél dl olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, kb. 18 percig sütjük, majd kivesszük, megszórjuk fűszerpaprikával, római köménnyel, frissen felaprított kaporral, és visszatesszük még 2 percre. Tálba öntjük, összekeverjük a citromlével és megsózzuk.

A tengeri sügért kifilézzük, kiszálkázzuk. A filéket kettévágjuk, és 3 evőkanál olajon először a bőrös oldalát jól lepirítjuk, majd a másikat is. 180 C°os sütőben további 3 perc alatt készre sütjük.

Tálalásnál a cukkinikockát tányérra halmozzunk, ricottát kanalazunk rá, és a tetejére tesszük a halat. Meglocsoljuk még olívaolajjal, és mentalevéllel díszítjük.

Neked ajánljuk