Pirított sügér cukkinikockákkal

Pirított sügér cukkinikockákkal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 kicsi cukkini (kb. 60 dkg)
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 80 dkg tengeri sügér vagy pisztránfilé
  • 20 dkg ricotta
  • mentalevél
  • 8 kicsi cukkini (kb. 60 dkg)
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 80 dkg tengeri sügér vagy pisztránfilé
  • 20 dkg ricotta
  • mentalevél

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

A cukkinit megmossuk, kis kockára vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Meglocsoljuk kb. fél dl olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, kb. 18 percig sütjük, majd kivesszük, megszórjuk fűszerpaprikával, római köménnyel, frissen felaprított kaporral, és visszatesszük még 2 percre. Tálba öntjük, összekeverjük a citromlével és megsózzuk.

A tengeri sügért kifilézzük, kiszálkázzuk. A filéket kettévágjuk, és 3 evőkanál olajon először a bőrös oldalát jól lepirítjuk, majd a másikat is. 180 C°os sütőben további 3 perc alatt készre sütjük.

Tálalásnál a cukkinikockát tányérra halmozzunk, ricottát kanalazunk rá, és a tetejére tesszük a halat. Meglocsoljuk még olívaolajjal, és mentalevéllel díszítjük.



Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti