Pirított máj nyárson sült újkrumplival

Pirított máj nyárson sült újkrumplival
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 tk. szárított majoránna
  • 3 ek. olaj
  • A körethez:
  • 50 dkg újburgonya
  • 12 szelet húsos szalonna
  • 3 ek. olaj
  • 50 dkg csirkemáj
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 tk. szárított majoránna
  • 6 ek. olaj
  • 50 dkg újburgonya
  • 12 szelet húsos szalonna

Elkészítés:

Az hámozott újkrumplit sós vízben kissé puhára főzöm.

A májat is 5 percet főzöm.

Olajon a karikázott pórét dinsztelem, vele pirítom a májat 1-2 percig.

Ízesítem sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával.

1 dl vizet aláöntök és mehet bele a cikkezet paradicsom, csíkozott paprika.

5 perc múlva leveszem a tűzről.

A szalonnaszeletek kettévágom és mindegyikbe 1 szem krumplit tekerek és hármasával nyársa szúrom.

Így pirítom egy kis olajon, majd a májakkal és zöldségekkel tálalom.